79. Vergelijken

Door: Tijmen

Blijf op de hoogte en volg Tijmen

07 September 2011 | Verenigde Staten, Santa Rosa

Ik woon nu al een maand op mezelf. Eigenlijk gaat het heel makkelijk: We leven met 4 jongens in 1 appartement, dus er wordt geen groente gegeten, alleen maar pizza, burgers of noodels en opruimen wordt amper gedaan. Af en toe heeft een van mijn roommates een bui, alleen als die high is, en ruimtie het hele huis op. Heel handig! Alleen zeurt iedereen over de vaatwasser. Ze willen namelijk dat ik mijn borden en kommetjes afwas voordat ik ze in de vaatwasser doe. Wat is het nut van een vaatwasser dan?

Na een maand besef je toch dat de dingen hier anders gaan dan in nederland. Zo vroeg iemand mij laatst hoe het was in de pauzes van school. Ik heb helemaal geen pauzes. Na de les loop ik naar huis (1 minuut lopen) en dan chillen we gewoon in het appartement. Ook in de lessen is het heel anders dan eerst: Er wordt niet gepraat. De leraar houdt een verhaaltje, 1, 1,5 of 2 uur lang, en dan loop je de les uit en maak je dat je weg komt van het lokaal.

Ook huiswerk is bijvoorbeeld heel anders. Ik was er aan gewend geraakt geen hol te doen voor school, maar hier MOET ik mijn huiswerk inleveren. Huiswerk telt namelijk mee voor je cijfer. De logica daarvan ontgaat mij een beetje, maar goed, ik maak voor het eerst in 4 of 5 jaar braaf al mijn huiswerk en probeer een beetje te slijmen bij de leraren voor extra punten.

Ik heb ook gehoord dat het heel erg regenachtig is in Nederland. Ik heb daar 1 ding op te zeggen: HAHAHAHA, LEKKER VOOR JULLIE. Hier is het namelijk 30 graden, zonnig en strakblauw. Ik heb de dagelijkste training van 3 tot 5 echt nodig om af te koelen.. 90% van de dag lopen we hier zonder shirt aan.. Zo warm is het hier :) En ja, dat betekent ook dat ik nu een speedo in mijn lijf heb staan van het zonnen bij het zwembad. (Torrey, de aanvoerder van mijn team, en ik zijn namelijk nogal ijdel en houden een tanning-competition).

Wist je dat mensen hier alleen maar water drinken? Alleen maar water. Dag en nacht. Ik heb al in dagen niets anders gedronken dan water. Ik wil Cola! Weet je wat ik nog meer wil? Borrelnootjes. Pepernoten. Normale, lekkere kaas. Winegums. Stroopwafels. Frikandelbroodjes. Normale pannenkoeken. Hagelslag. Drop. En bovenal wil ik Appelpop. (Harde Kern Hexagon!)

Het bier is overigens wel lekker......

Ps. Onderstaande 3 foto's beschrijven de verandering van mijn lichaam de afgelopen 4 weken. Elke 2 weken een foto gemaakt.

• 08 September 2011 - 08:10

Stijn:

Haha, Harde Kern Hexagon. Ik stuur je de Hexagon hoed ook wel in je care-package, goed? Je vergeet de paprika-chips bij wat je nog meer wil, lullo!

Even denken, borrelnootjes heb ik vorige week nog op. Cola gisteren, Pepernoten schijnen alweer te koop te zijn. Normale, lekkere kaas heb ik vandaag nog op...

Heel fijn dat lekkere weer, maar wij hebben APPELPOP. HAHA, LEKKER VOOR JE! En ja, we gaan weer helemaal los op APPELPOP. Het wordt weer geweldig. Wil je de programmering van APPELPOP zien? Check it on: WWW.APPELPOP.NL

Ik vraag me trouwens af waarom al je verhaaltjes 78 heten en deze 79?

Haha, het was weer leuk om te lezen patser!

• 08 September 2011 - 08:37

Ruurd:

Je body komt weer een beetje in vorm. Great. Ik zal eens zien of we een pakketje kunnen opsturen.

• 08 September 2011 - 15:31

Tijmen:

Shit, geen paprika chips hier :(